Taco med på skogstur

Publisert: 15.09.18

Tacos er knakende godt. Reiser man til Mexico, finner man helt sikkert 1000 ulike tacooppskrifter. Denne oppskriften jeg introduserer er perfekt for tur. Man trenger kun en kjele, stekepanne og noe å kutte grønnsaker på. I tillegg er det enkelt å rengjøre alt når du er ferdig. Og ikke minst, det smaker helt utrolig godt. Dette er min vri når jeg er ute på tur:

Tid: 60 minutter. Du kan se film nederst i artikkelen om hvordan jeg gjorde det. Vil du være med på tur, delta på kokkekurs, eller få ferdig tilberedt middag i naturen? Ta en titt her.

Ingredienser til 2 personer:

1 Pakke pulled pork.

8 små tortillas lefser.

2 avokado.

1 paprika.

1 løk.

1 chili

8 små cherry tomater.

4 tomater.

Jalapenos.

2 laurbærblad.

1 pakke med strøost.

Slik gjør du det:

  • Del løken i 4, dra av flak for flak. Del cherrytomatene i to. Snitt chilien på langs, fjern stenene om du ikke vil ha den kjempesterk. Legg alle disse ingredienser oppi kjelen.
  • Ha oppi pulled pork i samme kjele. La all saus og marinede bli med oppi kjelen. Dette gir en god smak. I tillegg har du vann i kjelen, slik at halve pulled porken er dekket av vann.
  • Sett kjelen på brenneren, eller bålet og la det småkoke i 20 minutter. Se til at pulled porken ikke svir seg i bunn av kjelen. Etter 20 minutter, snur du pulled porken helt rundt, slik at andre siden også får koke i like lang tid.
  • I mellomtiden lager du en salsa. Skjær opp tomater, fjern alt det fuktige, steiner og innmaten. Del opp i små og fine terninger. Bland inn jalapenos etter hvor sterk du ønsker salsaen.
  • Kutt paprika i strimler og avokado i terninger.
  • Etter 40 min med koking av pulled pork og resten av ingrediensene i gryta, bør kjøtte nærme seg ferdig. Del kjøttet opp med en gaffel. Det vil nå flake lett fra hverandre når du moser gaffelen mot kjøttet. Se til at kjøttet er gjennomstekt.
  • Varm tortillas lefser i panna til de er lune.
  • Legg lefsa på en tallerken, ha på kjøttblandingen, to strimler med paprika, noen terninger med avokado, og salsa på toppen.

Bon appetit!

//Christer Nannestad - Youtube og Instagram: Nansen_Bamsen

Matlagingen starter 2 minutter ut i filmen.