Sunnmørsalpene – En av Norges vakreste fjellheim.

Publisert: 04.09.18

Sunnmørsalpene er absolutt en av mine favorittplasser til å vandre fritt rundt i fjellene. Her har du spektakulære fjell som stiger rett opp fra havet, og helt opp til 1700 meters høyde. Dette byr på en brutal, rå og mektig natur. I tillegg til denne herlige naturen, er det heller ikke så folksomt som i mange andre kjente fjellkjeder. Her vil du i flere sammenhenger føle at du har hele fjellkjeden for deg selv.

Denne turen hadde jeg meg med Kari og Espen. Vi hadde planer om å klatre det berømte Bladet, men ombestemte oss på veg opp. Det var en helt fantastisk dag med stekende sol og skyfrihimmel. Vi bestemte oss heller for å bestige det høyeste fjellet i samme tindrekke som Bladet, Jønshornet (1480 moh). Vi startet turen fra Barstadvika og gikk opp gjennom Molladalen. Da vi kom oss opp til det blanke og vakre fjellvannet innerst i dalen, tok vi første renne opp mot Jønshornet. Her i fra gikk det smått. Svært bratt og litt løse stener gjorde at man måtte ta et steg om gangen. Etter å ha klyvet oss opp renna måtte vi krysse en nokså smal egg. Her var det luftig på begge sider. En artig og spennende passasje. Siste biten opp til toppen gikk fort.

Kari på toppen av Jønshornet
Kari på toppen av Jønshornet
Espen på toppen av Jønshornet
Espen på toppen av Jønshornet

Og her stod vi. På toppen av Jønshornet. Ikke et vindpust. Svette og gode i bar overkropp beskuet vi den vakre naturen. Vestover, hav så langt øyet kunne se. Nordover, vakre fjorder og fjellkjeder. Sør og øst, fjell på fjell. Vi tok en matbit og et parti sjakk før vi begynte nedstigningen. Hit kommer jeg absolutt tilbake igjen. Helt majestetisk natur, og utfordrende fjelltopper å besøke. Har man mer tid til overs, kan man ta med telt, legge seg innerst ved fjellvannet i Molladalen og ta ulike dagsturer. Da er det også lurt å ta med fiskestanga.

Vi rakk også et sjakk parti på toppen.
Vi rakk også et sjakk parti på toppen.

Om du vil være med på en slik tur, har jeg guidede turer i området og andre fjellkjeder. Les mer om det her. Eller bestill direkte her.

//Christer Nannestad - Youtube og Instagram: Nansen_Bamsen