Sandwich med viltkjøtt - En perfekt lunsj på tur

31.07.18

Lyst på et knakende og saftig smørbrød til lunsj når du er ute på skogstur? Ja, da bør du prøve denne oppskriften. Dette er et fast måltid som jeg ofte lager under jakta på høsten, eller på vinterturer. Jeg foretrekker å lage retten på bål, men går fint med primus. Det eneste du trenger å ha med er stekepanne. Dette fungerer året rundt. Noen forberedelser kan gjøres hjemme for å spare tid og utstyr når du er ute. Og hvis du ønsker å lage alt meget raskt og enkelt, kan alt lages på forhånd hjemme, og så pakkes inn i folie, og varmes opp igjen på bålet.

Norwegian Wilderness tilbyr kokkekurs og middag ute i skogen. Rettene kan bestemmes på forhånd. Bestilling av kokkekurs eller middag for to ute i det fri kan gjøres HER

Ingredienser til 4 personer:

200 gram indre / ytrefilet rådyr (annet mørt kjøtt av vilt eller okse kan også benyttes).

8 brødskiver (brødtype etter eget ønske).

2 ts sennep.

1,5 SS frisk estragon (1 SS tørket).

4 SS Majones.

1 pakke spinat.

4 asparges.

70 gram kantareller. Evt champignoner.

Cherrytomater.

Slik gjør du det:

  • Dressing, kan blandes hjemme og tas med i egen boks / beholder. Finhakk estragon og bland det sammen med majones og sennep.
  • Skjær opp soppen i passende biter og kutt aspargesen i to (tverssnitt). Begynn og stek grønnsakene i en varm panne. Når det begynner å nærme seg ferdig, ha oppi spinaten og stek alt til spinaten har krympet. Legg grønnsaksblandingen til side.
  • Skjør kjøttet opp i tynne, fine remser og stek raskt på høy varme. Hvor lenge du steker kjøttet kommer an på hvor tykke biter du har, og hvordan du selv vil ha kjøttet stekt. Når kjøttet er ferdig stekt, legg det til side og la det hvile i 2 timunnet.
  • I mellomtiden rister du brødet raskt i panna. Om du lager maten på bål, kan brødet grilles ved hjelp av pinne.
  • Legg dressing på brødet, så grønnsaksblandingen med kjøttet på toppen. Server med cherrytomater ved siden av.

Bon appetit!

//Christer Nannestad. Youtube og Instagram: Nansen_bamsen.

Retten ferdig lagd under fjorårets rypejakt
Retten ferdig lagd under fjorårets rypejakt