Jakttur til Rendalen

Publisert:07.11.18

Det var endelig duket for årets jakttur. Denne gangen skulle vi ta turen til Rendalen og med meg hadde jeg to muntre vestlendinger og en Oslo-gutt fra den beste vestkant. Hytte hadde vi fått låne av en beslektet nabo. Dette måtte bare bli bra! Vil du gå rett til filmen av fuglejakta, se nederst i artikkelen.

Rendalen er et område i Norge som gir deg en helt vanvittig villmarksfølelse. Bare du kjører på hovedveiene vil du føle at du står midt i ødemarken, og du kan møte på elg eller grusende skogsfugl når som helst. Område huser store arealer for både jakt og fiske. Kanskje en av Norges beste fiskeområdet etter ørret? Spesielt hvis du trekker det sammen med Engerdalen. Med beste områder mener jeg at her finnes det ekstremt mange vann og elver med stor ørret, innenfor nokså lite areal.

Nok om fiske, nå var det tid for jakt. Første gangen vi er i området. Og du verden for en plass. Den idylliske og sjarmerende hytta lå midt i terrenget, og det var bare å spasere rett ut og begynne jakta fra hytteveggen. Nydelig, og lettgått terreng med store furuskoger, myrer, høydedrag, og bekkedaler. Jakta kunne foregå fra 300 moh - 1200 moh, så her var det mulig å finne høyden som skogsfuglen befant seg på.

Bikkjene våre gjorde en formidabel jobb, og vartet opp med den ene situasjonen etter den andre. Men så var det denne skytinga da! Vi bommet og bommet. Tellingen på antall storfugl hadde jeg mistet, men det var mange av dem. For øvrig godt å se. Ryper var det også bra med. Til slutt skulle jeg få en sjanse jeg bare måtte mestre. Bikkja bråstopper 10 meter foran meg. Skjønte med en gang at her er det fugl. Jeg rekker å ta to skritt før røya flakser opp og svinger rett ut til siden. Nå tok jeg meg tiden, la an, svingte rundt og dro av. ENDELIG! Utrolig deilig følelse etter å ha gått nærmere 5 mil og bikkjer som har løpt over 20 mil hver seg.

Vil du ha mer info rundt Rendalen, ta kontakt her. Det er også mulig å arrangere guidede jakt-, fiske- og fotturer hit om det skulle være interessant.

//Christer Nannestad - Youtube og Instagram: Nansen_Bamsen