Jaktåret 2019

Publisert: 16.03.2020

En viktig begivenhet for meg er skogsfugljakta. Det å få lov til å tilbringe tid sammen med gode venner, jegere og hunder i denne perioden, er helt fantastisk og balsam for sjela. Det som lokker meg aller mest er spenningen når min egen hund, Chicko tar stand og jeg smyger meg innpå for å stille meg opp klar i posisjon. - Hva er det han har i nesen? En orrfugl? Storfugl? Eller er det det vi alle drømmer om, en gedigen tiur?
Når det er sagt, så er det andre ting ved jakta som er omtrent like viktig for meg. Fyre bål, lage god mat, sosialiseringen, fortelle skrønehistorier, lange turer i skog og fjellheim, og den flotte naturen med høstsprakende farger. Det er mye, noe som gjøre jakta helt uunnværlig for meg. Vi har laget en miniserie på 3 episoder fra skogsfugljakta 2019. Første episode kan du se nederst i artikkelen.Kosebilder

Runar Sannerud, Chicko og jeg nyter kaffe ved bålet
Runar Sannerud, Chicko og jeg nyter kaffe ved bålet

Sesongen 2019 har vært positiv som alltid. Chicko og jeg har vært heldige og fått lov til å felle ryper, orrfugl og storfugl. Den aller råeste situasjonen var å få lov til å felle en gammeltiur på rundt 4,5 kg. En helt vanvittig opplevelse. På veg tilbake til bilen kom den dundrende ut fra ei tette, og skled rett imot meg. Det var bare å takke og bukke. Var heldig og fikk dette på film da jeg så Chicko hadde fugl i nesen, og frøs til en pinne ovenfor tetta og fikk presset fuglen ned til meg. Filmen kan du se på min Youtubekanal i del 2 av skogsfugljakt 2019.

Gammeltiur felt
Gammeltiur felt
Stolte gutter
Stolte gutter


Videre utover sesongen forsøkte Runar Sannerud og jeg på toppjakt. En helt ny jaktform for oss. På aller første tur får vi se fugl i kikkerten. 357 meter unna oss. Vi sniker oss innpå, 107 meter var avstanden da vi brått ser den igjen. Den fløy av gårde. En ny erfaring rikere oppsummerte vi. Denne jaktformen ble en totalt ny opplevelse for oss, og vi spurte oss selv; Hvorfor har vi ikke gjort dette tidligere? Neste episode klarte vi å snike oss innpå til 167 meter, la an og fyrte av skudd. BOM! - Dette er absolutt ingen lett jaktform. Vi gleder oss til neste sesong for å prøve denne jaktformen videre. Du kan se film i fra disse opplevelsene på Youtube i del 3 av skogsfugljakt 2019.


Fantastiske jaktturer har det vært i 2019, og jeg håper jaktsesongen 2020 bli minst like bra. Det er bare å glede seg til det braker løs igjen. I mellomtiden skal Chicko og jeg krydre hverdagen med mange koselige turer der både telt og fiskestang er med.

//Christer Nannestad - Youtube og Instagram: Nansen_Bamsen