Georgia - Det vakre eventyrland!

Publisert: 20.09.18

Det var tid for en utenlandsreise, og selvsagt var fiskestanga med. Georgia var destinasjonen. Alt var booket gjennom fiskeguiden Shota Jokhadze. I løpet av en uke skulle vi oppleve kultur, natur, historie, mat, drikke og selvsagt fiske mye. Nærmere bestemt fluefiske etter brunørret.

Shota kan anses som en virkelig fagmann innenfor fluefiske og arten ørret. Jeg forstod tidlig at dette var en mann med god kunnskap. Det viste seg også at han var president for Georgia Fly Fishing Club. Vi landet klokken 0430 på natta, og vi ble servert frokost med noe godt attåt. I Georgia er det nemlig vanlig å ta en liten "knert" til frokost. Denne drikken kalles for Cha Cha og varmer bringene godt. Etter en liten frokost bar det av sted. Sove her? Nei, hvile kan vi gjøre hjemme i Norge. To timer etter vi var ankommet Georgia etter en flyreise på 10 timer hele natta, stod vi ute i elva. En fantastisk elv. Helt klart vann og omgitt med tett skog. Man følte at man stod inne i en jungel.

Det tok ikke lange tiden før jeg stod med min første brunørret i hånda. Dog ikke så stor, men hva gjør vel det? Det var et fantastisk øyeblikk omgitt av storslått og frodig natur.

Neste dag dro vi videre til en Mtirala nasjonalpark. Her var det jammen flott. Som en fuktig regnskog, med krystallklare elver. Kunne ikke blitt bedre. På første kast tar Shota en pen ørret. Vi fisker her for to dager. Fisket var dessverre tregt. Men vi koste oss i den ville, vakre naturen, spiste god mat, vin, øl og selvsagt cha cha.

Shota slipper ut en nydelig ørret.
Shota slipper ut en nydelig ørret.

Siste del av turen gikk til fjellene i nord. Det har alltid vært en drøm å besøke Kaukasus fjellene. Endelig skulle det gå i oppfyllelse. Første turen gikk til Mestia i Svaneti regionen. For en nydelig fjellby dette var. Mektige og bratte fjell rundt på alle kanter. Elver med spektakulære fossefall. Det var bare å nyte. Dessverre møtte vi på masse regn, noe som gjorde fisket komplisert. Elvene ble store og brune. Vi var helt nøtt til å finne et nytt sted. Shota visste om et lite vann som skulle huse stor ørret. Jeg var ikke vond å be. Bonus tenkte jeg. Man får sett enda mer av landet, og i tillegg mulig å fange stor ørret.

Fjellbyen Mestia
Fjellbyen Mestia

Stepandsminda var neste sted. Noen timer lenger øst for Mestia. Her møttes oss en enda mer spektakulær natur. Enda større fjell. Helt rått! Vi ble her for å fiske to dager i vannet. Det viste seg å være et lurt trekk. Vi fisket i torden, regn, vind og glimtvis med sol. Fisken bet og det ble mye fisk. Shota fikk en på 800 gram, og jeg en på 500 gram. Men vi så flere fisk på over 2-3 kg.

Fisker i et nydelig fjellvann på 2500 moh.
Fisker i et nydelig fjellvann på 2500 moh.
Shota med et vakkert eksemplar av ørret.
Shota med et vakkert eksemplar av ørret.
Ørreten var bitevillig denne dagen.
Ørreten var bitevillig denne dagen.

Dette var en helt fantastisk tur. Jeg kan anbefale alle å besøke dette landet. Utrolig gjestfrie, mye historie og kultur. Byene var meget rene og vakre. I tillegg en helt fantastisk flott natur som bare må oppleves om du velger denne distinasjonen. Og husk fiskestang!

//Christer Nannestad - Youtube og Instagram: Nansen_Bamsen