21.08 – en magisk dato for hunden

Publisert:28.08.18

Dagen er kommet. Det er tid for å slippe hunden fri i skogen. For Chicko er dette en helt spesiell dag. Jeg vet han elsker å løpe fritt i skog og mark uten stress og mas fra eieren om at han må gå pent i bånd, følge meg hit og dit. Nå kan han styre dette selv, og vandre med lette sprang dit nesen fører han.

Chicko så glad for å løpe fritt :D
Chicko så glad for å løpe fritt :D
Tydelig å se at denne ringreven koser seg :D
Tydelig å se at denne ringreven koser seg :D

Det tette samspillet mellom hund og menneske er helt spesielt når det kommer til fuglejakt. For meg personlig er det helt fantastisk å se gleden i hunden, og kunne trene målrettet mot jakta. Det er alltid like spennende å se sesongens første fuglearbeid. Jeg tar han med til et sted jeg vet det er masse fugl etter tidligere observasjoner. 10 minutter tar det. Det piper i gps'en. Chicko har stand, bare 40 meter unna meg. Jeg beveger meg rolig og kontrollert opp til han. Ja, sier jeg bestemt og Chicko beveger seg fort i samme retning som nesen peker. 3 meter foran han bykser opp første fugl, og resten av flokken følger etter. 6 fugl på vingene. Et nydelig orrfugl kull. I det jeg får kontroll Chicko og roser han stolt opp i skyene, bykser det ut enda en fugl. For en vidunderlig start. Alt gikk etter boka.

Bilde fra i fjord. Chicko i stand for liryper.
Bilde fra i fjord. Chicko i stand for liryper.

Vi beveger oss videre oppover i terrenget. Etter noen timer kommer vi til et nydelig tjern. Her skal vi overnatte. Jeg rigger camp, tilbereder litt lunsj og nyter livet. Videre av kvelden gikk til fluefiske etter ørret.

Dagen etter fortsetter vi videre innover i terrenget. Her opplever vi mange flotte fuglearbeid sammen. Til og med så heldige å få se en gedigen tiur brake av gårde. Dette har vært en helt superduper helg med en hund som virkelig har storkost seg, og en hundeeier som har vært stolt som en hana. Gud, som jeg gleder meg videre til høsten. En fri hund som får løpt, lukta, sanset og arbeidet mot fugl. En fantastisk årstid med nydelig fargespill. Og ikke minst jakta, der jeg håper å kunne få lov til å felle fugl for min fantastiske og nydelige Gordon Setter, Chicko.

Les andre innlegg her.

//Christer Nannestad - Youtube og Instagram: Nansen_Bamsen